Budvar chce do dvou let otevřít značkové restaurace ve všech krajích

Pivovar Budějovický Budvar dnes v Českých Budějovicích představil nově předělanou pivnici Budvarka. Po 20 letech nahrazuje původní pivnici Budvar v pivovarském areálu. Podnik do přestavby investoval přes pět milionů korun. Informoval o tom obchodní ředitel Budvaru Robert Chrt. Do dvou let chce pivovar otevřít značkové restaurace Budvarka ve všech krajských městech, v Praze několik. Budvar bude mít od 1. května nového ředitele Petra Dvořáka.

Nová Budvarka je v místech, kde od roku 1996 fungovala pivnice Budvar. Jak řekl Chrt, po více než 20 letech přistoupili k zásadní změně designu i pojetí jejich značkových restaurací. Cílem bylo vytvořit moderní koncept pro náročného hosta a zároveň zachovat prvky tradiční pivnice, kde si návštěvník může vychutnat prémiovou značku Budweiser Budvar. Pivnici s kapacitou 120 míst podle výrobního ředitele Budvaru Adama Brože loni navštívilo asi 60 000 lidí. V budoucnu se restaurace rozšíří o dalších 80 míst.

Zařízení pracuje s pivními prvky. Kónické polosloupy připomínají sklenici s přetékající pivní pěnou, výčep si vzal inspiraci z typického černého budvarského sudu, výplně stěn jsou obložené pivními tácky, kožené opěráky lavic jsou šité ve tvaru pivních lahví, dlažbu tvoří mozaika ve tvaru pivních přepravek. Židle vyrobila česká firma Ton.

Budvarka v areálu je druhou značkovou restaurací nového stylu. První otevřela počátkem března v centru Českých Budějovic a začaly přípravy několika dalších, řekl mluvčí Budvaru Petr Samec. Točí se zde tankový kroužkovaný ležák. Nové Budvarky nyní podnik chystá v Praze, Litoměřicích, Liberci a Zlíně. V Českých Budějovicích je známá restaurace Masné krámy.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *