Čechům začíná chutnat šnečí maso

Několik stovek kilogramů hlemýždího masa letos zpracovala šnečí farma Barkona Snails, která zhruba rok funguje na kraji Olomouce. Poptávka po hlemýždích delikatesách se v Česku postupně zvyšuje, přičemž výrazný nárůst objednávek majitelé šnečí farmy evidují v předvánočním období.

„Lidé se postupně k šnečímu masu začínají vracet. Kupují ho například pro speciální příležitosti, jako jsou narozeniny nebo když chtějí své blízké překvapit něčím zvláštním,“ řekl spolumajitel šnečí farmy Barkona Snails Radek Koňárek. Zároveň se zvyšuje počet Čechů, kteří si šnečí pochoutky dopřávají pravidelně. Farma Barkona Snails za rok svého působení vykoupila až sto tisíc sbíraných šneků zahradních. V nabídce farmy je pečlivě uvařené šnečí maso určené k finální kuchyňské úpravě, šnečí paštika, šneci připravení po burgundsku i šnečí kaviár.

V ČR fungují desítky šnečích farem různé velikosti. „Některé firmy, mezi kterými jsme i my, šneky rovněž zpracovávají. Většinu produkce však exportují. I proto jsme se zaměřili na tuzemský trh,“ podotkl Koňárek.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *