Český grunt pomalu expanduje

Minulý týden uplynul rok od otevření první prodejny farmářských potravin Český grunt v Praze na Vinohradech, v současnosti jsou pod touto značkou otevřeny také prodejny v Písku a Pardubicích a další přibudou do konce letošního roku. Jak pro Agroweb uvedl zástupce této firmy Jiří Málek, půjde minimálně o čtyři další prodejny.

„Aktuálně společnost připravuje otevření prodejen v lokalitách Praha-Uhříněves, Příbram a České Budějovice,“ uvedl. Podle jeho slov provází vznik nových prodejen nejen zájem zákazníků, místních farmářů a výrobců jako dodavatelů, ale i obcí a městských částí, které mají zájem rozšířit servis obyvatelům. Společnost proto nyní formuje plány rozvoje na rok 2012.
Prodejny Český grunt jsou podle Málka zaměřeny na poctivé české výrobky od malých a středních dodavatelů. Rozhodujícím kriteriem při výběru sortimentu je chuť, kvalita a český původ. V jedné prodejně se zákazníci mohou setkat s nabídkou 30 až 40 dodavatelů. Sortiment zahrnuje především čerstvé sýry, mléčné výrobky, uzeniny, maso, ryby, pečivo, sezónní ovoce a zeleninu, med, vína, mošty a další doplňkové potraviny. V prvním pražském krámku společnosti je tak možné zakoupit například jogurty a mléčné výrobky z Němcovy farmy v Netíně, uzeniny z Českých Budějovic či z Davle, moravská vína či ovocné pálenky a likéry z jihočeských Poněšic.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *