Cibule zdrojem bakterie Escherichia coli a nákazy v americkém řetězci Taco Bell

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením Taco Bell přestal ve všech svých stravovacích zařízeních na území USA používat cibuli. Bylo zjištěno, že cibule zřejmě byla zdrojem výskytu bakterie Escherichia coli, kvůli níž se nakazilo asi padesát zákazníků. Taco Bell je součástí nadnárodní skupiny Yum! Brands a do ní patří kromě jiných řetězec Kentucky Fried Chicken (KFC), která má provozovny i v České republice.

Nebezpečný kmen 0157:H7 bakterie Escherichia coli laboratoře zjistily ve třech vzorcích cibule, kterou Taco Bell používá. Cibuli do restaurací Taco Bell v USA dodává společnost Ready Pac, řetězec ale Taco Bell ale už přestala zásobovat. Opatření se dotkne asi 5800 restaurací, které Taco Bell v USA provozuje. Nákaza se vyskytla před několika dny ve státech Pensylvánie, New York a New Jersey. Úřady ve státě New Jersey vyzvaly řetězec, aby zlikvidoval veškeré polotovary. Nařídily také, aby management zajistil lepší výcvik personálu v oblasti hygieny a manipulace s potravinami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *