Čokoládové tyčinky jsou podeřelé na salmonellu

Česká zemědělská a potravinářská inspekce zjistila, že se na českém trhu vyskytuje čokoládový výrobek značky “Merci”, u něhož je podezření, že je kontaminován salmonellou. Jedná se o plněné čokoládové tyčinky “merci Finest Selection” s datem minimální trvanlivosti 1. 4. a 1. 5. 2002, jejichž výrobcem je německá společnost Storck Group.

Tato společnost již dříve na svých intenetových stránkách informaci o podezřelých výrobcích uvedla s tím, že do České republiky nebyly distribuovány. Výrobce pracovníkům inspekce tuto informaci telefonicky potvrdil.
ČZPI přesto provedla kontrolu ve skladech distribučních společností – VDG, spol. s r.o. a Storck Česká republika, s.r.o., kde zjistila, že výrobek “merci Finest Selection” s uvedenými daty minimální trvanlivosti byl uveden na český trh. Jednalo se o téměř 46 tisíc kusů různých balení tohoto výrobku.
Obě distribuční společnosti po jednání s ČZPI zahájily stahování čokoládových tyčinek z obchodní sítě. Inspekce tuto skutečnost průběžně ověřuje.
Současně byly odebrány vzorky čokládových tyčinek “merci” k laboratorním analýzám, jejichž výsledky budou známy v nejbližších dnech.
Přestože kontaminace salmonellou zatím nebyla potvrzena, nedoporučujeme tento výrobek konzumovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *