Francouzi testují náš trh potravin

Francouzská vína, destiláty, šampaňské a kulinářské lahůdky nabízí k degustaci dnešní setkání francouzských potravinářských firem. V pražském hotelu Marriott vystavuje svou produkci více než 40 producentů ze všech oblastí Francie, kteří chtějí proniknout na český trh.

„Česká republika je nový trh. Dosud byli francouzští obchodníci orientováni především na Západ. Nyní chtějí proniknou také do zemí střední Evropy, jako je Maďarsko, Slovensko, nebo Polsko. Česko je zajímavý středobod, který je známý zvyšující se kupní silou i zájmem obyvatel o zahraniční produkty,“ řekla Kamila Slezarová z ekonomické mise francouzského velvyslanectví.
Setkání se účastní vinaři prakticky ze všech francouzských regionů. „Jsme velké vinařské družstvo. Snažíme se tady najít nové kontakty. Česká republika je pro nás velmi atraktivní,“ řekl zástupce společnosti Les Vignerons de Tavel Stéphane Soulier. České klienty chce oslovit nabídkou růžového vína s názvem Tavel z oblasti Rhone.
Mezi vystavovateli je vinařství Chateau de Lascaus, které má zastoupení v 17 zemích. Jeho vína z oblasti Languedoc mají prý jemné a rozmanité vůně s nádechem vavřínu, máty, skořice, lékořice a vanilky. Své klienty hledají také vína z Bordeaux, Burgundska, nebo Alsaska. Mezi producenty francouzských potravin jsou mimo jiné výrobce sýrů Fromi France, nebo uzenin ze Savojska Henri Raffin.
Podle Slezarové má setkání podpořit pronikání francouzských produktů na český trh. „Oslovujeme české dovozce z obchodních řetězců i specializovaných butiků,“ uvedla. Zájem je podle ní vysoký na obou stranách.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *