Mlékárna Kunín zvyšuje produkci trvanlivého mléka

Mlékárna Kunín vyrobila v loňském roce téměř 80 milionů litrů trvanlivého mléka baleného v krabicích. V meziročním srovnání to bylo o 10 milionů litrů více. V trvanlivém mléce si firma dlouhodobě drží asi sedmnáct procent českého trhu, uvedl generální ředitel společnosti Zbyněk Gebauer. Ke zvyšování výroby přispívají i investice do modernizace provozu.

Podle Gebauera mlékárna Kunín v posledních dvou letech investovala do modernizace zařízení a technologických inovací částku zhruba ve výši 200 milionů korun. Z toho vloni dosáhla hodnota realizovaných investic přes 100 milionů korun. Tento rok se počítá s částkou kolem 50 milionů korun.
Kunínská mlékárna podle ředitele Gebauera nadále počítá s tím, že výroba mléka bude mít podstatný podíl na celkových ročních tržbách podniku, které činí asi 1,8 miliardy korun. Současně ale potravinářský podnik hodlá pokračovat v navyšování produkce dalších svých výrobků, především smetany, jogurtů, dezertů, šlehačky a dalších kelímkových produktů. Jejich měsíční produkce se v současnosti pohybuje kolem jedenácti milionů kusů.V roce 2004 to bylo zhruba osm až devět milionů kusů měsíčně.
Specialitou Mlékárny Kunín je výroba mléčné rýže a krupice. V prodeji tohoto sortimentu má v tuzemsku nyní zhruba třicetiprocentní podíl.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *