Otevírá se jubilejní ročník soutěže Chutná hezky. Jihočesky

Už podesáté zve Regionální agrární komora Jihočeského kraje (RAK JK) výrobce potravin k účasti v soutěži o známku Chutná hezky. Jihočesky (CHJ). Ta je od 21. března dostupná kvalitním výrobkům s jihočeským „rodokmenem“. Zapojené subjekty z řad zemědělců i potravinářů mohou přihlásit do jedenácti kategorií maximálně deset produktů. Příjem přihlášek končí 19. května. Informovala o tom ředitelka komory Hana Šťastná.

Výběr elitních jihočeských potravin zajistí nezávislé komisní posuzování produktů prostřednictvím vícekriteriálního bodovacího systému poslední květnovou středu. Největší šanci získat známku CHJ mají dobroty zrozené z maximálního podílu jihočeských surovin. Výrobky lahodící oku, čichovým i chuťovým buňkám. Také název a obal výrobku vyjadřující regionální příslušnost přinášejí bodové zvýhodnění při poměřování s konvenčními potravinářskými produkty. Jednou z podmínek přijetí potravin a nápojů do soutěže CHJ je jejich dostupnost v maloobchodě nebo v přímém prodeji v letošním roce.  Vyhlášení výsledků letošní soutěže organizátoři  opět chystají při příležitosti konání  Slavností piva na českobudějovickém výstavišti  první červnovou sobotu. Úspěšní přihlašovatelé získají pro produkty oceněné známkou CHJ mediální zviditelnění a systematickou marketingovou podporu ze strany agrární komory i partnerů soutěže. K těm patří Jednota, s. d., České Budějovice a Jednota, družstvo spotřebitelů v Kaplici. Producenti zapojení do projektu CHJ  získají možnost prezentovat své výrobky na nejrůznějších veřejných  akcích a výstavách.*

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *