Podražilo pečivo, mouka a rajčata

Ve 35. týdnu nejvíce zdražila v tuzemských prodejnách rajská jablka, hladká pšeničná mouka a pšeničné bílé pečivo. Naopak cena zamířila směrem dolů u konzumních jablek, mrkve a brambor. Vyplývá to z výsledků pravidelného šetření spotřebitelských cen vybraných potravin, které provádí Český statistický úřad.

Rajská jablka podražila o 2,39 koruny na 24,53 koruny za kilogram. Hladká mouka byla dražší o 1,06 koruny za kilogram, a na pultech obchodů se prodávala průměrně za 14,13 koruny. Výrazněji se také zdražilo bílé pečivo, a to o 3,92 koruny na 56,01 koruny za kilogram.
Cena klesla naopak u konzumních jablek, která se v průměru prodávala za 35,34 koruny, což je méně o 2,87 koruny. Mrkev byla na kilogramu levnější o 1,32 koruny, stála v průměru 16,66 koruny. Výrazněji levnější, a to o 51 haléřů, byly i konzumní brambory. V obchodech se prodávaly za průměrných 9,39 koruny za kilogram.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *