Archiv pro štítek: Zpracování

Filtr

Cílem společnosti je zpracovat co největší podíl mléka

Cílem společnosti Milknatur Líně, hospodařící na severním Plzeňsku, je co největší procento vlastní produkce zpracovat a co nejlépe prodat. Proto si vybudovala svoji faremní mlékárnu a nově začala prodávat i porcované telecí maso. „Držíme se strategie z pole až na stůl,“ řekl Pavel Šrámek z této společnosti, který je zároveň...

Kategorie: Podniky, Zemědělství, Živočišná výroba

Farmy zřejmě budou moci zpracovávat více ovčího a kozího mléka

Přímo na farmách se bude moci zpracovávat po 500 litrech kozího, ovčího i kravského mléka denně. Počítá s tím vyhláška ministerstva zemědělství, která je nyní v připomínkovém řízení. Toto množství se pak bude moci dávat na maloobchodní trh. Nyní se může zpracovávat 500 litrů pouze kravského mléka, u kozího je...

Kategorie: Legislativa, Potravinářství, Živočišná výroba

Hamé zpracovává zelí tradičním způsobem – šlapáním

Potravinářská společnost Hamé ve svém kunovickém závodě zpracovává zelí tradičním způsobem - šlapáním. Kvůli modernizaci prostor letošní sezona začala o něco později než obvykle. Hamé v Kunovicích každoročně vyrobí asi 1500 tun kysaného zelí. Třetinu využije na svá chlazená jídla, 1000 tun kysaného zelí koupí spotřebitelé. ...

Kategorie: Podniky, Potravinářství, Zelinářství