V Evropě je třikrát až čtyřikrát větší spotřeba krůtího masa ve srovnání s ČR

Roční spotřeba drůbeže u nás dosahuje téměř 24 kilogramů na osobu, z toho spotřeba krůtího masa činí pouze 1,8 kilogramu na hlavu. V Evropě je třikrát až čtyřikrát vyšší, řekl generální ředitel společnosti Czech Turkey Wolfgang Wagner.

Český trh s krůtím masem zaostává za ostatními členskými zeměmi Evropské unie. Podle Wagnera spotřeba krůtího masa v ČR vykazuje velké sezónní výkyvy a výrazně roste před vánočními či velikonočními svátky. Například v Polsku je roční spotřeba krůtího masa na jednoho obyvatele čtyři až pět kilogramů. Vůbec nejvíce konzumují krůtí maso ve Spojených státech, kde na jednoho obyvatele v průměru vychází spotřeba kolem 52 kilogramů.
Společnost Czech Turkey, kterou loni od skupiny Agrofert koupilo odbytové družstvo chovatelů Agrokrocan, má nyní na tuzemském trhu s krůtím masem zhruba šedesátiprocentní podíl. Ve svém závodě v Lomu u Tachova společnost měsíčně zpracuje zhruba 1000 tun krůtího a krocaního masa.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *