V potravinářství brali nejvíce lihovarníci

Nejlépe placeným odvětvím v potravinářství byla v prvním pololetí destilace a míchání lihovin s průměrnou měsíční mzdou 35 184 korun. Naopak nejméně brali zaměstnanci v podnicích zpracovávajících ryby, korýše a měkkýše, kde byl průměr 10 413 korun. Uvedl to server Týden.cz s odkazem na časopis Potravinář.

Ve srovnání s prvním pololetím minulého roku největší procentní nárůst zaznamenalo odvětví výroby průmyslových krmiv pro hospodářská zvířata, výroby mlýnských výrobků a výroby koření a aromatických výtažků. Nejvíce si naopak pohoršili zaměstnanci ve zpracování a konzervování ryb a výrobě olejů.
Průměrná mzda v potravinářství zahrnujícím 26 odvětví byla v pololetí 22 720 korun, to je o 415 korun méně, než byla podle ČSÚ celorepubliková průměrná mzda.
Mezi odvětví, kde výše měsíčního platu překonala hranici 30 000 korun, patřila ještě výroba nealko nápojů (31 597 korun), výroba piva (31 143 korun) a zpracování čaje a kávy (30 821 korun).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *