Veterináři objevili salmonelu v kuřecích prsních řízcích z Polska

Kontrola Státní veterinární správy (SVS) v Libereckém kraji zjistila přítomnost nebezpečných bakterií rodu Salmonella v zásilce 300 kg kuřecích prsních řízků z Polska. Necelá polovina zásilky byla expedována do několika jídelen v Liberci, zbytek kuřecího masa byl přímo u příjemce zásilky ve Frýdlantu tepelně opracován a prodáván v podnikových prodejnách ve Frýdlantu a v Liberci. V době doručení výsledku vyšetření bylo maso již po datu použitelnosti. Podle zákona o potravinách hrozí subjektu, který uvedl maso na trh, pokuta ve výši až 50 milionů korun. Informoval o tom mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Vzhledem k tomu, že všechny čerstvé řízky (144 kg) směřovaly podle informace od distributora pouze do čtyř libereckých jídelen, kde byly tepelně zpracovány a prodány strávníkům, žádné maso z uvedené šarže by se již nemělo vyskytovat v mrazničkách spotřebitelů. Pokud jde o uzená kuřecí prsa vyráběná přímo v provozovně příjemce, jedná se o tepelně opracovaný produkt, riziko nákazy salmonelózou je zde proto velmi nízké. Záchyt se týká kuřecího prsního řízku bez kůže, výrobce: CEDROB S.A., ul. Plocka 5, 06-400 Ciechanow, Ubojnia drobiu Ujazdówek, PL 14023901 WE, datum použitelnosti: do 9. 5. 2017, číslo partie: 119/1/365/1.*

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *