Vyšší výroba masa na Hradecku

Chovatelé v Královéhradeckém kraji v letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšili výrobu masa o sedm procent. Bez drůbežího celkem vyprodukovali 6517 tun masa. Kraj se tak zařadil mezi čtyři kraje, v nichž výroba masa v prvním čtvrtletí vzrostla. V celé České republice výroba masa klesla o pět procent na 87 218 tun. Vyplývá to z informací, které zveřejnila hradecká pobočka Českého statistického úřadu.

Hlavní zásluhu na růstu produkce mělo vepřové, jehož výroba do března meziročně stoupla o 11,5 procenta na 5345 tun. Naopak výroba hovězího a telecího masa poklesla o 9,5 procenta na 1167 tun.
Největšími producenty masa v zemi byli v prvním čtvrtletí farmáři z Vysočiny, kteří dodali 13.134 tun. Nejméně naopak vyrobily zemědělské podniky z Karlovarska, a to jen 93 tun. Hradeckému kraji ve výrobě masa patřila mezi regiony průměrná sedmá příčka. Na celkové produkci masa v Česku se v prvním čtvrtletí Hradečtí podíleli 7,5 procenta.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *