Pražané i přespolní navštívili v sobotu 19. října Biojarmarku v Národním zemědělském muzeu na pražské Letné. Čekali na ně nejen ekofarmáři a výrobci biopotravin, ale také živá hudba a tančírna, ochutnávky nebo vaření pod širým nebem s populárním kuchařem Hugo Hromasem. Nechyběla ani beseda, týkající se budoucí společné zemědělské politiky a problémů malých farmářů, kde vystoupil například Vojtěch Kotecký z centra Glopolis, nebo Ramona Duminicioiu ze sdružení malých zemědělců La Via Campesina Europe.
V nabídce ekologických producentů byly uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, víno, pečivo a hojnost zeleniny. Vše v biokvalitě. Kromě hudby a zábavy nabídne Biojarmark návštěvníkům také praktické poučení – třeba jak na balkóně pěstovat zeleninu a co udělat s nalezeným ptákem – nebo soutěž. „S každým ročníkem Biojarmark přiláká více lidí – ať už kvůli skvělému jídlu, zábavě, užitečným kontaktům nebo lokálním biodobrotám do kuchyně. Více a více českých hospodářů přechází na biozemědělství, protože lépe pečuje o půdu a krajinu a snáze odolává suchu,“ uvedl Jan Valeška z Pro-Bio Ligy, která tuto akci pořádá společně s desítkami biozemědělců, výrobců a gastronomických kouzelníků. Souběžně s Biojarmarkem se v muzeu uskutečnila akce Ministerstva zemědělství Za tajemstvím potravin aneb víš, co jíš.