Pohostinství a s ním provázané pivovarnictví utrpělo v době koronavirové krize výrazné ztráty. Většina hospodských sice v červnu znovu otevřela, ale o tom, jestli přežijí budou rozhodovat následující týdny. Uvedla to výkonná ředitelka Svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová na setkání s novináři.
Nejkritičtější situace je podle ní zejména v Praze, Karlových Varech a dalších lokalitách závislých na cestovním ruchu. Pro další období bude podle ní klíčové, aby vláda pokračovala v podpoře nejvíce zasažených sektorů, včetně pohostinství, a současně je nezatěžovala novými administrativními a regulačními opatřeními.
Výkonná ředitelka však míní, že ztráta se do konce roku nedožene. „Způsob trávení volného času se změnil a bude hodně těžké, aby se lidé vrátili k návykům, které měli před koronavirem,“ konstatovala.