Aktuální průzkum, který letos na přelomu července a srpna provedla Česká zemědělská univerzita spolu s agenturou Median, dokládá, že více než tři čtvrtiny tuzemských spotřebitelů považují systém Nutri-Score za srozumitelné a dobře viditelné značení, podle něhož by se řídili při nákupu potravin. Uvedla to Lenka Kouřimská z Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky České zemědělské univerzity v Praze na tiskové konferenci,
„Zavedení jednoho zjednodušeného označování nutričního složení potravin v rámci celé EU by podle našeho průzkumu uvítalo 77 procent respondentů,“ řekla. Poukázala rovněž na nové webové stránky platformy www.nutriscorecesko.cz, které začínají sloužit k edukaci široké veřejnosti i informování odborníků a zájemců o toto téma. To, že Nutri-Score má širší využití, dokládá projekt „Máme to na talíři a není nám to jedno“, který toto nutriční schéma aplikuje při tvorbě receptů pro školní stravování. „Nutri-Score se nám velmi osvědčilo. Je to relativně jednoduchý a ucelený systém, který umožňuje velmi dobře měnit stravu k lepšímu, například nahrazením jedné suroviny tou nutričně cennější,“ konstatovala Alexandra Košťálová z Českého gastronomického institutu a Státního zdravotního ústavu.