13.12.2001 | 12:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dotace připraveným

Dotace na zvyšování konkurenceschopnosti českého potravinářského průmyslu, která by na návrh zemědělského výboru Poslanecké sněmovny měla dosáhnout 202 miliónů korun, by podle Potravinářské komory měla směřovat především podnikům, které již do přípravy na vstup do EU
investovaly a potřebují peníze na dokončení akcí.

Dalším uváděným důvodem je ten, že firmy, které do zvýšení úrovně svých provozů zatím nevložily nic, mohly kvůli nižším nákladům těžit z možnosti nabídnout výhodnější ceny.
Mezi kritéria pro čerpání z titulu by měl podle komory patřit
řádně zavedený systém kritických bodů (HACCP), finanční zdraví podniku či dodržování lhůt splatnosti vůči dodavatelům. Komora také požaduje přednost pro výrobce, kteří získali certifikáty ISO.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down