26.04.2022 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oběd v restauraci stojí nyní průměrně 160 Kč a jedno pivo 47 Kč

Češi podle společnosti Qerko, která sbírá data o platbách z téměř tisíce restaurací v tuzemsku, zaplatí nyní za oběd v průměru 160 korun. Půllitr piva pak stojí v průměru 47 Kč. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě. Platforma Qerko umožňuje lidem platit v restauracích pomocí mobilního telefonu. Firma zmapovala platby více než 143 000 uživatelů v restauracích, barech a dalších zařízeních za poslední tři měsíce.

Mezi nejoblíbenější jídla podle společnosti patří řízek, smažený sýr, svíčková nebo guláš. Za řízek průměrně lidé zaplatí v restauraci 157 korun, v hotelech 165 Kč. Smažený sýr stojí v restauracích průměrně 148 korun, v hotelech 157 Kč. Ceny smaženého sýra se pohybují od 85 do 194 korun. Za svíčkovou uživatelé aplikace zaplatili v restauraci průměrně 174 korun, přičemž ceny se pohybují od 119 do 205 korun. Guláš stojí průměrně 159 korun, nejlevnější je za 115 Kč a nejdražší za 259 korun. Populární jsou podle Qerka i polévky, vývar stojí průměrně 43 korun, bramboračka 47 Kč a kulajda 58 korun. Společnost mapovala i ceny utopenců, které stojí průměrně 77 korun, a nakládaných hermelínů, za které uživatelé aplikace průměrně zaplatili 99 korun. Aplikace mapuje i prodeje piva v různých typech podniků. Půllitrová piva přitom tvoří více než 70 procent všech čepovaných piv, v barech je to 97 procent celkového objemu. Velkou část objemu prodaných piv tvoří klasické půllitry v restauracích, pivnicích nebo kavárnách. Jedinou výjimkou jsou jídelny, kde tvoří více než 60 procent objednávek malá piva o objemu 0,3 litru. Pivních speciálů se nejvíce prodá v pivnicích, kde tvoří téměř 13 procent objemu prodaných piv. Podle dat z aplikace se ceny půllitru piva pohybují od 29 do 180 korun. Malé pivo průměrně stojí 36 korun.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down