Značku Regionální potravina ve Středočeském kraji získaly paštika, med nebo pivo

Devět výrobků ze Středočeského kraje získalo značku Regionální potravina. Nově se jí pyšní například zvěřinová paštika, hrášek, med či polotmavé pivo. Celkem se v regionu zapojilo do soutěže 134 produktů od 30 výrobců, informovala mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Eva Češpiva.

Mezi výrobci, jejichž  výrobky byly oceněné značkou Regionální potravina, jsou Robert Parus z Nosálova se zvěřinovou paštikou, Gabriela Janebová z Libice nad Cidlinou s tučným tvarohem nebo Zdeňka Mejsnarová s Měchenickým pecnem. Z dalších výrobků uspěly zakysaná smetana od Agro Podlesí, med z lipové aleje od Včelí farmy Poděbrady nebo Český hrášek od Agro Jesenice u Prahy. Porotu zaujaly také steak rib eye s rozmarýnem od společnosti Wifcom, polotmavá třináctka od Slaneebeer a harlekýn z Cukrárny Na kopečku. 

Soutěž Regionální potravina je pořádána ve všech krajích

Soutěž je pořádána ve všech krajích s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina se mohou ucházet producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let. Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobnosti o soutěži jsou na webových stránkách regionalnipotravina.cz.*

ocenění

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down