15.09.2023 | 12:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Kameni padl český rekord

Během Dne Zemědělce v Kameni padl český rekord v počtu sklízecích mlátiček při sklizni porostu na jednom poli. Pokusu o zápis do České knihy rekordů se zúčastnilo na závěr individuálního předvádění devět nejmodernějších sklízecích mlátiček Claas, Fendt, Case IH, Massey Ferguson, New Holland a John Dere.

Do porostu pšenice na ploše 270 x 100 m se najednou zakouslo devět uvedených sklízecích mlátiček, a to rychlostí 4 km/h, aby si případný rekord mohly náležitě vychutnat tisíce návštěvníků. Byl mezi nimi i ministr zemědělství Marek Výborný, který k pokusu dodal: „Je to nejen úžasný pohled, ale zároveň i velká výzva pro další ročníky Dne Zemědělce, aby dnešní rekord překonaly.“

Český rekord uznal komisař z Agentury Dobrý Pelhřimov Miroslav Marek. „Jménem Agentury Dobrý den a Muzea rekordů v Pelhřimově mohu potvrdit, že dnes 13. září roku 2023 byl na letišti v Kameni vytvořen nový český rekord v počtu sklízecích mlátiček na jednom poli. Možná padl ještě jeden rekord, a to v počtu lidí, kteří flotilu devíti mlátiček při sklizni natáčeli a fotili svými fotoaparáty a mobilními telefony. Šlo o stovky a stovky záznamových zařízení,“ dodal s úsměvem komisař.

Vydavatelství Profi Press se všemi zúčastněnými dovozci mlátiček se zapisují do České knihy rekordů. Pamětní list obdržely i všechny firmy, jejichž mlátičky se českého rekordu zúčastnily.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down