V soutěži Česká chuťovka byly oceněny další potraviny
V 15. ročníku soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2023 a Dětská chuťovka 2023 uspělo celkem 39 českých firem, jejichž představitelé převzali na slavnostním vyhlášení výsledků v Národním zemědělském muzeu v Praze ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice. Značkou Česká chuťovka 2023 se tak může nově pyšnit 140 výrobků a značkou Dětská chuťovka 2023 pak dalších 17.
Titul Rytíř české chuti získal Petr Kosinger
Titulem Rytíř české chuti byl poctěn Petr Kosiner, jenž se jako šéfkuchař a tvůrce originálních receptur zasloužil o to, že společnost Knedlíky Láznička „povýšila knedlíky na umění“ a její zákazníky oblíbené a vyhledávané výrobky tak získaly již desítky ocenění Česká a Dětská chuťovka. Novináři pak ze všech letošních vítězných výrobků vybrali na místě dle nich tři úplně nejchutnější, a to Paštiku s brusinkami bez „Éček“ z rodinného řeznictví Hudera a syn, RIB EYE STEAK s Chipotle Jalapeňos Mexiko od firmy Maso Uzeniny Polička a Brynzáky Láznička od Knedlíků Láznička.
V letošním ročníku České chuťovky pak uspělo hned deset výrobků z řeznické, pekařské, cukrářské a gastro výroby hypermarketů Globus. To je nejvíc od roku 2016, kdy se potraviny z Globusu této soutěže účastní. Celkem jich bylo oceněno Českou chuťovkou již 49. Podle jeho zástupců jedinečnost těchto a stovek dalších produktů tkví v tom, že se vyrábí pod střechami hypermarketů Globus pár metrů od regálů a inspirací pro jejich vznik jsou často sami zákazníci. „Jedinou naší zbraní při boji s konkurencí je kvalita ingrediencí i jejich zpracování. Vážím si všech ocenění a toho, že zákazníkům u nás po léta chutná,“ řekl za restaurace Globus Václav Šulc. „V České chuťovce se může prosadit jen chuť. Jsme rádi, že naše výrobky chutnají porotě, a i našim zákazníkům a může nás jen těšit, že každý rok se nám něco povede a každý rok máme nějaké to ocenění. Je to radost a zároveň i výzva do budoucna,“ řekl Pavel Holeček z řeznictví Globus. Oba připustili, že v kláních o ty nejlepší výrobky v České chuťovce rok od roku přituhuje. Konkurence je velká a kvalita produktů bezesporu velmi vysoká. Za pekařství zazářil kvasový chléb Horal a Rohlík celozrnný. Za cukrářkami do Globusu putuje uznání za Roládu šlehačkovou čokoládovou. Řezníkům se podařilo odbornou porotu oslovit nejen Hovězím a Vepřovým gulášem, ale i Královským párkem a telecí klobásou se sušenými rajčaty na gril. Úspěchy výrob Globusu dovršili kuchaři, kteří úspěšně představili v soutěži Vepřového vrabce s kysaným zelím a bramborovými knedlíky, vajíčkovou pomazánku a Hovězí kuličky v rajské omáčce s těstovinami, které si odnesly ocenění v kategorii Dětská chuťovka. Ocenění tradičně získaly také výrobky společnosti Uzeniny Beta, společnosti Maso uzeniny Polička nebo a. s. Skaličan.
Jak uvedli organizátoři soutěže, Česká chuťovka si jako nezávislá iniciativa potravinářských odborníků vybudovala za 15 let své existence jedinečné postavení mezi uznávanými značkami kvality potravin vyrobených v České republice a mnozí výrobci se proto do soutěže opakovaně a rádi vrací.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!