05.03.2024 | 01:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do čtvrteční jízdy Prahou se ze středních Čech zapojí minimálně 250 traktorů

Do čtvrteční protestní jízdy zemědělců Prahou se ze středních Čech zapojí minimálně 250 traktorů. Někteří protestující z regionu se do metropole dopraví individuálně, jiní zřejmě pojedou společně. Jednotlivé okresy o tom budou ještě jednat, řekla dnes ředitelka středočeské agrární komory Petra Novotná. Podle ní se nepočítá s protestními jízdami po regionu jako 22. února, farmáři by měli zamířit rovnou do Prahy.

Na protestních jízdách se ještě budou jednotlivé okresy domlouvat

"Okolo 7:00 by se to mělo všechno sjet v Praze a bude se dělat okružní cesta nahoře na Letné," uvedla Novotná. U úřadu vlády bude podle ní zaparkovaný větší traktor s valníkem, který při mítinku poslouží jako pódium. O tom, kudy protestující do Prahy pojedou, zatím není přesně rozhodnuto. Někdo si dnes chce trasu ještě zkušebně projet osobním autem, aby si vyzkoušel, kudy povede nejlepší cesta. "Ještě tu trasu nemáme podrobně zmapovanou. Jednotlivé okresy se teď budou domlouvat mezi sebou, jakým stylem se do Prahy pojede. Některé okresy razí myšlenku dopravte se tam a sejdeme se na Letné, jiné chtějí, aby se jelo hromadně," dodala Novotná. Podle ní je možné, že například zemědělci z Příbrami se připojí k Jihočechům a protestující z Rakovníka zase ke kolegům z Karlovarského kraje. Představitelé Agrární komory, Zemědělského svazu a dalších zemědělských organizací oznámili, že ve čtvrtek projedou Prahou zřejmě stovky traktorů a další techniky. Poté se uskuteční demonstrace u Úřadu vlády. Slíbenou pomoc od vlády zástupci svazů považují za nedostatečnou.* 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down