Výzva pro zemědělce postižené povodněmi

Ministr zemědělství Marek Výborný vyzývá zemědělce, které zasáhly povodně, aby se o pomoc obrátili na regionální pracoviště Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). Pracovníci SZIF jsou na to už připraveni.  Informoval o tom tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý.

Povodně zasáhly i zemědělské podniky a farmy

„Tragické povodně zasáhly i zemědělské podniky a farmy. Pokud mezi takové patříte, jste v oblastech s poškozenou infrastrukturou, nemůžete odvážet nadojené mléko, máte poškozené stáje a tak dále, ozvěte se prosím obratem příslušnému regionálnímu pracovišti SZIF. Budeme se vám snažit zajistit bezprostřední urgentní pomoc. Primárně se nám jedná o chovatele, kteří nemají možnost odvozu mléka. S integrovaným záchranným systémem jsem domluven, že tato místa dostanou prioritu pro zajištění třeba i provizorního dopravního spojení. Děkuji za reakci obratem. Psát můžete i na sociální sítě ministerstva zemědělství, jsme na Facebooku, Instagramu i síti X. Jsme v tom s vámi! Společně to zvládneme,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný. Následná pomoc včetně výjimek z pravidel a podobně bude řešena v příštích dnech.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down