Podzimní sezóna startuje v Lysé!

Unikátní událost, která spojuje všechny nadšence dobrého jídla, zahrádkáře, zemědělce, chovatele a příznivce technologických inovací se blíží. Jak informuje o tom tisková zpráva organizátorů, na výstavišti v Lysé nad Labem se uskuteční Podzimní Zemědělec, výstava Náš chov a Veletrh zemědělské techniky. Tyto události, spolu s oblíbenými zahradnickými a farmářskými trhy, proběhnou od 3. do 6. října 2024.  

Podzimní Zemědělec

Hlavním cílem této akce je prezentovat firmy, jejich produkty a nejnovější inovace ve všech odvětvích spojených se zemědělstvím. Naše priorita spočívá v oslovování širokého spektra návštěvníků, zahrnující jak odbornou, tak laickou veřejnost, s cílem přiblížit jim české zemědělství, zahradnictví a dokonce i drobné zahrádkaření. Součástí naší výstavy budou odborné přednášky a poradny, které jsou nedílnou součástí doprovodného programu. Výstava Zemědělec se uskuteční v hale B, kde návštěvníci objeví bohatou paletu produktů, včetně semen, květin, cibulovin, postřiků a dalších produktů na ošetření rostlin, ale i tradičních a netradičních potravinářských výrobků od farmářů. V sortimentu nebudou chybět ani zahradnické potřeby, nářadí a zahradní nábytek. Na venkovní ploše se bude konat zahradnický trh, kde si návštěvníci budou moci zakoupit tradiční odrůdy ovocných stromků a další zahrádkářské produkty.

Náš chov

Z důvodu zpřísnění veterinárních podmínek není možné uskutečnit plánované šampionáty skotu a výstavu ovcí a koz. Nicméně ani tak jsme neusnuli na vavřínech a připravili jsme pro vás ve spolupráci se Svazem chovatelů holštýnského skotu ČR, z. s. výstavu dojeného skotu. Těšit se můžete na ukázky dojeného skotu, šlechtění skotu v praxi, vyhlášení soutěže v dojení, ukázky stříhání jalovic a představení Junior teamu. Zároveň v hale A1 bude probíhat výstava hospodářských zvířat. Nebude chybět ani prodejní výstava drobnochovatelů a návštěvníci si tak budou moci odnést domů čistokrevného králíka nebo drůbež.

 

 

Program pro děti

Máme skvělé zprávy pro rodiče a jejich nejmenší ratolesti! Letošní ročník výstavy přináší bohatý program plný zábavy pro děti všech věkových kategorií. Nedopusťte, aby zůstaly doma – celá rodina najde nespočetné možnosti atrakcí pro radost a vzrušení. Malí návštěvníci se mohou těšit na kreativní tvoření, jízdu na dětských traktůrcích a budou moci navštívit a pozdravit naše zvířecí kamarády. A to není vše! Ve spolupráci se Zemědělským svazem ČR se můžete těšit na soutěž v dojení. Projekt Zemědělství žije! připraví soutěž v poznávání semen, ukázku krmiv, či přiřazování potravin v tomu, z čeho vznikají. Čeká na vás poznávání po hmatu či po čichu. Pro nejmenší budou připraveny různé druhy puzzle, ale také křížovka a spojování včela-med, slepice-vejce atd. Novinkou je kvíz Voda v zemědělství. Chybět nebude ani naučná stezka se 14 stanovišti.

Středočeské dožínky

V sobotu 5. října se uskuteční Středočeské dožínky se slavnostním průvodem městem. Ocenění Zemědělský hospodář Středočeského kraje roku 2024 získá 5 oceněných z řad Agrární komory, Zemědělského svazu a Asociace soukromého zemědělství ČR. Bohatým doprovodným programem již tradičně provede moderátor Jakub Kohák.

Veletrh zemědělské techniky

V kryté hale C proběhne Veletrh zemědělské techniky, na který se mohou těšit všichni nadšenci a profesionálové v oblasti zemědělství. Tato prestižní akce představí nejnovější inovace a technologické pokroky v zemědělském a potravinářském průmyslu. Návštěvníci budou moci prozkoumat širokou škálu zemědělské techniky, od moderních traktorů a sklízecích strojů až po inteligentní systémy a digitální řídicí technologie, které zvyšují efektivitu a udržitelnost zemědělského hospodaření. Tento veletrh představuje ideální příležitost pro výměnu know-how, navazování obchodních kontaktů a objevování nejnovějšího vybavení, které pomáhá moderním zemědělcům dosahovat vynikajících výsledků ve svém odvětví.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down