Pivovar Chotěboř již v říjnu překonal loňský roční výstav, který činil 16 078 hektolitrů piva. Letošní produkce by měla převýšit hranici 20 000 hektolitrů. Uvedl to v dnešní tiskové zprávě podniku sládek Oldřich Záruba. Chotěboř loni Sdružení přátel piva už podruhé vyhlásilo Pivovarem roku. Zvyšování výroby piva umožnilo jeho nedávné rozšíření.
Pivovar Chotěboř má nyní více ležáckých tanků a moderní linku na stáčení sudů a láhví. V pivovaru je teď možné ročně uvařit až 25 000 hektolitrů zlatavého moku. Vyrábí sedm druhů piv, sdělil Záruba.
Od letošního ledna do konce září pivovar uvařil 15 122 hektolitrů piva, v porovnání se stejným loňským obdobím se jeho produkce zvýšila o čtvrtinu. Růst prodeje se promítá do tržeb podniku, které během tří čtvrtletí tohoto roku meziročně stouply o 24,6 procenta na 30,24 milionu korun.