02.10.2013 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Klatovští rybáři zahájili výlovy

Klatovští rybáři včera zahájili podzimní výlovy velkých rybníků v Plzeňském kraji. Kvalita ryb je velmi dobrá, přírůstky budou zřejmě vinou červnových povodní a chladného počasí menší než loni, zdravotní stav ryb je velmi dobrý. Rybáři budou lovit každý den až do poloviny listopadu. Informoval o tom ředitel podniku Václav Voráček.

Největší, osmašedesátihektarový rybník Hnačov, vyloví 30. října, a stejně velký Myslív 5. listopadu, oba na Klatovsku. Čtyři firemní střediska by měla ve 150 rybnících odlovit shodně jako loni zhruba 600 tun ryb, z toho 550 tun kaprů. Uvedl to ředitel Václav Voráček. Podobně jako loni plánuje letos podnik celkovou produkci 1100 tun ryb, z toho 800 tun kaprů.
Firma letos prodává ryby za loňské ceny. Voráček sdělil, že ceny pro vánoční trh budou vycházet z loňských a budou přibližně stejné.
Druhá největší rybářská firma v Česku bude mít pro zákazníky na vánoční trh připravené veškeré hmotnostní spektrum ryb v dostatečném množství. Z podzimních výlovů vyveze na západní trhy téměř polovinu produkce a zhruba čtvrtinu zpracuje ve svém provozu v Tajanově. Prioritou je pro ni předvánoční prodej v Česku. Podle Voráčka může firma uspokojit libovolnou poptávku už od současné doby. Základ vánočního prodeje začne 15. prosince. Klatovské ryby jsou k dostání v Makru a síti Ahold.
Z podzimních výlovů bude tvořit 80 procent kapr, zbytek tolstolobik, amur, lín, štika a sumec. Z vedlejších ryb jsou nejvíce žádané dravé ryby a poté amur a uzené výrobky z tolstolobika.
Ze svých dvou farem chce firma letos prodat jako loni 150 tun lososovitých ryb - pstruha a sivena. Zájem Čechů o ně roste, nově také o siveny, kteří dříve šli do Německa.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down