14.11.2013 | 05:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na Trutnovsku má být pekárna za půl miliardy korun

Pekárenská společnost BEAS připravuje v Choustníkově Hradišti na Trutnovsku stavbu nové pekárny zhruba za půl miliardy korun. Provoz by měl postupně přinést sto dvacet nových pracovních míst. BEAS má zatím pekárnu v Ličně na Rychnovsku a cukrářský provoz v Letohradu. Vedle toho firma s 230 zaměstnanci podniká i v jiných než potravinářských oborech. Uvedl to ředitel a majitel společnosti Bedřich Syrovátko.

Firma BEAS má na stavbu pekárny zatím jen nepravomocné stavební povolení. Proti povolení stavby se totiž odvolaly Občanské sdružení AKÁT a sdružení Pekaři - severovýchod, za nimiž stojí konkurenční pekárny z regionu. Odvolání bude řešit hradecký krajský úřad. Odpůrcům se mimo jiné nelíbí, že nová pekárna má dotaci 75 milionů korun. Podle majitele Hradecké pekárny Josefa Homoláče bude příjemce dotace nespravedlivě zvýhodněn, což Hradecké pekárny dost ovlivní v odbytu se zaměstnaností.

Pekárna má v Choustníkově Hradišti stát v nové průmyslové zóně, v níž již firma BEAS v roce 2010 postavila fotovoltaickou elektrárnu. Syrovátko řekl, že stavba pekárny je v souladu s územním plánem. Na základě pravomocných stavebních povolení nyní staví infrastrukturu pro pekárnu.

Pokud se firmě BEAS podaří pekárnu postavit, přesáhnou její investice v souhrnu několika posledních let 1,4 miliardy korun. Zhruba 250 milionů korun podnik již investoval do rozvoje pekárny v Ličně, další významné částky vložil do stavby tří slunečních elektráren. Aktivity má firma také v zemědělství, maloobchodu, stavebnictví a v oboru nemovitostí, v němž působí i v zahraničí, konkrétně v Chorvatsku.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down