Produkce masa v České republice se vloni meziročně snížila o 7,2 procenta na 556 066 tun masa v jatečné hmotnosti. Pokles se nejvíce projevil v produkci vepřového, u hovězího a drůbeže byl na stejné úrovni. Informoval o tom Český statistický úřad.
Produkce vepřového loni dosáhla 284 572 tun, což je méně o 10,2 procenta ve srovnání s rokem předcozím. V meziročním srovnání se snížila výroba hovězího na 76 478 tun, což představuje pokles o 3,7 procenta. Drůbežího masa bylo vyrobeno 194 252 tun, a podle statistiků to je méně jako u hovězího o 3,7 procenta.
Ceny producentů jatečných prasat zaznamenaly v loňském roce meziročně mírný pokles o 0,8 procenta. Průměrné ceny jatečných býků meziročně vzrostly o 2,1 procenta, naopak ceny jatečných telat, jalovic i krav se snížily. Výkupní ceny jatečných kuřat byly nižší téměř o desetinu.
Bilance zahraničního obchodu s hovězím, vepřovým i drůbežím masem byla záporná, stejně jako u kategorie živých prasat. Naopak kladnou bilanci měl obchod s živým skotem a živou drůbeží. Hovězí i drůbeží maso se dováželo hlavně z Polska, vepřové z Dánska.