24.08.2009 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Půjčka pro Hamé

Syndikát bank v čele s ČSOB podle serveru Týden.cz přefinancoval úvěr 2,4 miliardy korun pro islandskou investiční skupinu Nordic Partners, která vlastní tuzemskou potravinářskou firmu Hamé. Půjčku původně poskytla padlá islandská banka Landsbanki na nákup české firmy.

Vedle ČSOB byly mezi aranžujícími bankami přefinancovaného úvěru Inveskredit Bank, KBC Private Equity, Komerční banka, Royal Bank of Scotland a UniCredit Bank.
Nordic Partners má kromě České republiky rozsáhlé aktivity v potravinářském průmyslu v baltských zemích a Polsku. Kontroluje například proslulého lotyšského výrobce cukrovinek Laima, producenta pečiva Staburadze a lotyšského výrobce nápojů Gutta. Prostřednictvím Hamé koupili Islanďané v červnu divizi masných výrobků a masových konzerv od maďarské společnosti Globus.
Skupina Hamé loni meziročně zvýšila tržby o devět procent na rekordních 5,267 miliardy korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down