11.10.2007 | 05:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cukrovar v Meziříčí zvýšil kapacitu

Cukrovar v Českém Meziříčí na Rychnovsku, který vlastní firma Cukrovary TTD, zvýší kapacitu díky vloženým investicím ve výši 200 milionů korun. Denně bude moci zpracovat sedm tisíc tun cukrovky, zatímco dosud to bylo 4500 tun. Zvýšená kapacita umožní zpracovat i řepu i od pěstitelů, kteří ji dodávali uzavřenému cukrovaru v Hrochově Týnci na Chrudimsku. Letos v Meziříčí zpracují kolem 400 tisíc tun, uvedl ředitel cukrovaru Josef Světlík.

 Cukrovar zahájil kampaň na konci září.  Světlík ji zatím hodnotí optimisticky. Cukernatost řepy se podle něj pohybuje mezi 15 až 19 procenty. Odhadovat průměrný výnos by však podle něj bylo nyní předčasné, protože řepa je ještě na polích.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down