04.09.2007 | 03:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mykotoxiny v chipsech

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uložila společnosti Lidl Česká republika stáhnout z prodeje kukuřičné chipsy El Tequito – Tortilla chips nacho cheese v balení 300g, s datem minimální trvanlivosti do 1. června 2008 (číslo šarže B5102270). Podle hlášení, které inspekce přijala Systémem rychlého varování pro potraviny a krmiva z Evropské komise bylo v této potravině vyrobené v Belgii prokázáno překročení povolených limitů na obsah mykotoxinů. Infomroval o tom vedoucí oddělení komunikace inspekce Ivo Klemeš.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) podle Klemeše současně pozastavila uvádění do oběhu výrobku El Tequito – Tortilla chips natural (Salted) v balení 300g s datem minimální trvanlivosti do 1. června 2008, a to do doby, než bude laboratorně prokázáno, že je zdravotně nezávadný.
Mykotoxiny jsou produkty plísní a patří mezi významné přírodní toxiny, které se mohou vyskytovat v potravinách, dodal Klemeš.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down