O něco málo levněji než před týdnem mohli spotřebitelé v Česku ve čtvrtém týdnu pořídit například maso a masné výrobky, poněkud dráž je naopak vyšly mléčné výrobky. Kilogram hovězího masa bez kosti zlevnilo v průměru pro spotřebitele o 32 haléřů, kuchaných kuřat o 62 haléřů. Informoval o tom Český statistický úřad.
Celkově se ceny většiny potravin v tuzemských obchodech ve čtvrtém týdnu výrazně neměnily. Výjimkou bylo opět zdražení některých druhů ovoce a zeleniny, výraznější zlevnění naopak statistici při svém pravidelném týdenním šetření zjistili u bílého pečiva či minerálek. Ty zlevnily v celorepublikovém průměru o tři procenta, v jednotlivých regionech se ceny ale výrazně lišily. Také ceny rohlíků či housek se v jednotlivých krajích vyvíjely rozdílně. Zatímco kupříkladu ve Zlínském kraji, na Vysočině, Plzeňském, Jihočeském či Středočeském kraji ceny pečiva stagnovaly, v Libereckém kraji byly téměř o 15 procent nižší.