23.08.2001 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zemědělci odstavili mlékárnu v Mariánských Lázních

Mlékárna Mariánské Lázně se dostala do vážných finančních potíží a v těchto dnech se rozhoduje o jejím osudu. Zemědělci, jimž tu neustále narůstaly pohledávky za dodané mléko, mlékárnu houfně opouštějí a míní, že to znamená její definitivní konec. Vedení mlékárny ale intenzivně hledá možnosti, aby výroba v omezeném rozsahu pokračovala dál.

Přestože rozhodující dodavatel mléka Agro&Kombinát Dolní Žandov je pětinovým vlastníkem mariánskolázeňské mlékárny, nepodařilo se mu její hospodaření uhlídat. „Platby za mléko se neustále opožďovaly a každý měsíc nám narůstala ztráta kolem 1,5 milionu korun. Proto jsme přešli do Stříbra,“ uvedl Vladimír Tůma, ředitel jmenované společnosti z Dolního Žandova. Bezprostředně poté ho následovali ho další producenti mléka, kteří si od majetkové účasti zemědělské společnosti slibovali, že je schopna situaci v mlékárně kontrolovat a zprávy o hrozícím krachu je překvapily.
Ředitel a. s. Mlékárna Mariánské Lázně Viktor Čedík se domnívá, že současná nepříjemná situace, kterou nepovažuje za kritickou, se dá řešit, aniž by došlo k likvidaci nebo konkursu. „Mlékárnu chci pokud možno zachovat, aby fungovala,“ řekl.
O tom, co bude dál s touto mlékárnou, se řeší také na jednáních s Alimpexem, jak potvrdil jeho šéf Milan Kincl. „Vše je velmi otevřené. Je možné, že se v Mariánských Lázních bude mléko dál zpracovávat, že si tento provoz pronajmeme, nebo že tu budou dělat výrobky pro nás,“ připustil.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down