13.08.2001 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Počasí svědčí plísni bramborové

Infekční tlak plísně bramborové je v současné době ve srovnání s loňským suchým rokem výrazně vyšší. Nevyrovnané porosty a intenzivní krátkodobé srážky způsobují problémy při ochraně proti této chorobě.

Jak informoval Jiří Madar ze Státní rostlinolékařské správy, extrémní výkyvy počasí způsobily že prognostický systém výskytu plísně bramborové, který tento úřad provozuje, nepodával pro některé oblasti na Vysočině správné informace. „Systém má svoje slabiny, protože pracuje s určitou setrvačností. Jeho však především upozornit na riziko výskytu choroby. Příslušný pracovník by měl na jeho základě překontrolovat porost a rozhodnout o ochraně,“ uvedl Madar. SRS uveřejňuje prognózu výskytu plísně bramborové na svojí stránce www.srsweb.cz v sekci „Aktuality“.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down