06.08.2001 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Kostelci rozšířili výrobu

Zvýšení domácí a zahraniční poptávky donutilo a.s. Kostelecké rozšířit zhruba o pětinu výrobní kapacity na zpracování kuřat. Investice asi za 25 miliónů
Kč se týkala technologí na porcování kuřat. Porcovací linka
zahájila zkušební provoz tento týden a plně by měla fungovat do konce srpna.

Rozšíření výroby přinese práci až 50 novým zaměstnancům, čímž by se jejich celkový počet zvýšil na 1400 osob.
Za prvních šest měsíců letošního roku masokombinát prodal
téměř 29 tisíc tun masa, z toho 5960 tun drůbežího a 4221 tun
uzenin z drůbeže. Kostelecké uzeniny nyní denně zpracují 65 až 70 tisíc kuřat, po rozšíření to bude o dalších 15 tisíc kuřat více.
Výrobky z drůbežího masa se podílely zhruba polovinou na
letošním vývozu masokombinátu. Ten do pololetí činil 178 miliónů Kč. Největší zájem o drůbež z Kostelce je v Německu a Nizozemsku.
Kostelecké uzeniny, které si udržují zhruba 12- až
14procentní podíl na domácím trhu masa a masných výrobků,
vykázaly do pololetí tržby 1,87 miliardy Kč. Základní kapitál
firmy činí 151,523 miliónu Kč. Majoritním vlastníkem je se 74
procenty akcií skupina 230 zaměstnanců, sdružených v obchodním družstvu Maso uzeniny.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down