02.08.2001 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fond změkčil parametry u řepky z půdy uvedené do klidu

Prezidium Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) na svém mimořádném zasedání ve středu 1. srpna změkčilo některé kvalitativní parametry řepky olejné, kterou zemědělci fondu dodávají z půdy uvedené do klidu. Podle ředitele fondu Jana Höcka jde o dvě změny:

Celkový podíl semen porostlých a poškozených není pro dodávky této řepky omezen. Připouští se obsah semen naplesnivělých a plesnivých nejvýše do šesti procent. Ostatní kvalitativní parametry zůstávají beze změny.
Ředitel fondu také upozornil, že zemědělci žádající o finanční podporu za půdu uvedenou do klidu, kteří dodali řepku neodpovídající kvalitativním parametrům stanoveným v nařízení vlády č. 86/2001 Sb., musí požádat SZIF o omezení vrácení finanční podpory, což je v souladu se zákonem č. 256/2000, o SZIF. „Žadatel zpracuje tuto žádost po dodání celého množství řepky uvedeného v Rozhodnutí o poskytnutí finanční podpory a předloží ji prostřednictvím regionálních pracovníků fondu na SZIF. V žádosti napíše průměrnou hodnotu obou uvedených kvalitativních znaků, kterou mu potvrdí skladující organizace, do níž řepku dodal,“ popsal Höck administrativní postup.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down