31.07.2001 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Berte vážně přechodná období

Podle stanoviska Evropské unie lze jednat o přechodných obdobích pro jednotlivé konkrétní žadatele, nikoli šmahem o jednom přechodném období pro všechny. Jde o přechodná období pro potravinářské zpracovatelské závody, jatka, mlékárny apod. Úředníkům v Bruselu je jasné, že jen tak lze splnění podmínek odkladu u jednotlivých žadatelů zkontrolovat. Vyplynulo to naposledy z návštěvy Jeana-Louise Dubyho, pracovníka Evropské komise, který jednal v uplynulém týdnu o těchto záležitostech a o veterinární legislativě na Státní veterinární správě ČR.

Josef Holejšovský, šéf Státní veterinární správy k závěrům jednání dodává, že možnost jednat o přechodných obdobích pro jednotlivé závody má smysl, a je nutné je brát vážně. Je samozřejmé, že ten, kdo požádá o přechodné období z technologických důvodů (nikoli třeba hygienických), odhalí své ledví a musí doložit, že do vyjednaného data nedostatky odpovídajícím způsobem odstraní. K tomu musí mít také hotový projekt.
V okamžiku našeho vstupu do EU, ty podniky, které nebudou splňovat podmínky, budou muset skončit. A v případě, že by se náš vstup z různých důvodů odložil, hrozí podnikům bez vyjednaného přechodného období (těm, které nebudou splňovat podmínky), že přestanou fungovat i na našem trhu.

Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: svs.aquasoft.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down