30.07.2001 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SZIF rozděloval kvóty na cukr

SZIF při rozdělování národní kvóty 504 tisíc tun cukru kvůli nesplnění stanovených podmínek nevyhověl sedmi žadatelům o rezervu, v celkovém přidělování bylo úspěšných 13 výrobců. Z celkem 13 cukrovarů, mezi které SZIF přidělil kvótu pro rok 2001/2002, který začíná pro tyto účely 1. září, získá 11 producentů individuální produkčních kvótu ze základního objemu 490 tisíc tun. Dva žadatelé se podělí o rezervu 14 tisíc tun. Informovala o tom Eva Sekerová se SZIF.

Původně měly být kvóty rozděleny do konce června. Protože se začaly objevovat skutečnosti především z oblasti vlastnických vztahů, komplikující tento proces, fond termín prodloužil o měsíc. Při přidělování kvót podle nového vládního nařízení se totiž vychází z pětiletého referenčního období 1996-2000, když se cukrovarům počítá průměr tří let s největší výrobou cukru.
Někteří výrobci ovšem spokojeni nejsou a předpokládají řešení soudní cestou.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down