27.07.2001 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vláda uvolnila veterinářům prostředky

Na projekt zlepšení pohraniční kontroly zdraví zvířat a hygieny potravin uvolnila vláda tento týden 11,59 miliónu korun. O příspěvek požádalo ministerstvo zemědělství a dopravy a spojů. Finance se využijí například na vybavení pracovišť SVS. Zbývající část potřebných peněz zajišťuje program Phare. Informoval o tom Jiří Felčárek z tiskového oddělení MZe.

MDS potřebuje čtyři milióny korun na projektovou a tendrovou dokumentaci pro výstavbu budovy pohraniční veterinární stanice na letišti Praha - Ruzyně. MZe použije 7,59 miliónu korun na vybavení pracovišť Státní veterinární správy, zejména pokud jde o informační systém a laboratorní vybavení.
ČR přehodnotila požadavek na tříleté přechodné období pro dobudování veterinární stanice letiště Praha-Ruzyně na podmíněné přechodné období. Podmínkou bylo právě poskytnutí finančních prostředků z programu Phare.
Pokud jde o žádost na rovněž tříleté přechodné období pro
dobudování říčního přístavu Děčín, v současné době prochází tímto přístavem většinou krmiva rostlinného původu. Veterinární stanice zajišťuje pouze menší množství zásilek krmiv živočišného původu, přičemž četnost kontrol těchto krmiv klesá.
SVS předložila ke konci roku 2000 EK konečné stanovisko k
další činnosti této pohraniční veterinární stanice v tom smyslu,
aby byla zachována. EU totiž hodlá veterinárně kontrolovat i
krmiva rostlinného původu, například na salmonelu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down