24.07.2001 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zájem prodat řepku intervenčnímu fondu je mizivý

Jen 9200 tun řepky nabídli dodavatelé Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu prostřednictvím veřejné soutěže, jejíž uzávěrka byla dnes v 10 hodin. Informoval o tom ředitel SZIF Jan Höck. Fond přitom potřebuje nakoupit 75 400 tun řepky, aby měl k dispozici 230 tisíc tun řepky pro výrobce metylesteru řepkového oleje, jak mu ukládá příslušné vládní nařízení. Podle Höcka se do soutěže přihlásil pouze jediný prvovýrobce a možnosti získat dalšího partnera na trhu s řepkou nevyužila jediná organizace sdružená v rámci Agrární komory.

Höck se proto pozastavuje nad tím, že Agrární komora ČR zemědělce o této možnosti vůbec neinformovala, přitom právě její prezident Václav Hlaváček nešetří kritikou na adresu SZIF, například v souvislosti s obilím z loňské sklizně.
Jak Höck zdůraznil, fond nestanovil žádnou cenu, za niž chce řepku nakupovat. „Úmyslně jsme neurčili cenu, abychom nenarušovali vize představitelů Agrární komory, že cena řepky má začínat sedmičkou,“ poznamenal ředitel fondu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down