23.07.2001 | 02:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Firmy zpravovávající maso nevyhovují standardům SVS

Omezené povolení činnosti, které Státní veterinární správa uděluje na základě kontrol podnikům zpracovávajícím maso, vypršelo koncem června 28 firmám, které musely ukončit činnost. SVS dělí zpracovatele do devíti kategorií, z nichž poslední tři však mají jen omezené povolení činnosti.
Uvedl to předseda Českého svazu zpracovatelů masa Ladislav Steinhauser.

V poslední kategorii bylo 52 firem, kromě 28 zrušených bylo
15 převedeno do vyšší kategorie a u devíti zatím nebylo uzavřeno řízení. Další kategorie má činnost povolenou do konce letošního roku a poslední do konce roku 2002. Tyto kategorie podniků mají podle Steinhausera hrubé závady v provozu, rozhodně však neohrožují spotřebitele. Přesto neodpovídají standardům SVS. Těchto podniků je ze všech zpracovatelů masa asi 30 procent a zaměstnávají na šest tisíc lidí.
Důvodem rušení nevyhovujících provozoven je jednak
zabezpečení kvalitních výrobků pro trh i rovných podmínek pro všechny podnikatele a také nutnost harmonizace veterinárních hygienických požadavků s Evropskou unií.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down