20.07.2001 | 02:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SETUZA odmítá spolupráci s Obilnářskou unií

Odmítnout spolupráci s Obilnářskou unií při nákupu řepky z letošní sklizně se definitivně rozhodla akciová společnost SETUZA po čtvrtečním jednání v Havlíčkově Brodě.
Zástupci Obilnářské unie nebyli schopni přesvědčivě doložit způsob nákupu této strategické suroviny od tuzemských zemědělců, přičemž rozhodným faktorem je skutečnost, že Obilnářská unie nedisponuje vhodnými technickými podmínkami pro výkup, jako jsou například nezbytné sušící a skladovací prostory.

Nejasnost rovněž panuje v cenových relacích řepkového semene, neboť cena deklarovaná Obilnářskou unií ve výši 7050 korun měla být cenou konečnou. Cena farmářská, která byla mezi představiteli akciové společnosti SETUZA a zástupci Obilnářské unie diskutována, představuje částku 6500 korun.
V nákupu řepky spolupracuje v těchto dnech SETUZA individuálně přímo se zemědělci a v neposlední řadě s tradičními dodavateli zmíněné komodity, jako jsou firmy Agropol a Agrofert.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down