20.07.2001 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Biohovězí ode dneška v Delvitě

Delvita, jako první síť supermarketů v České republice, zahajuje dnes - 20. července - prodej biomasa. Agroweb o tom informovala Karin Petrikovitsová. Delvita zkušebně zavádí prodej biomasa ve čtyřech supermarketech v Praze - v ulici Mazancova, Budějovická, Jugoslávských partyzánů a Tilleho náměstí.

Hovězí maso pochází podle Petrikovitsové ze zvířat chovaných podle zásad BIO na českých ekofarmách s certifikátem KEZ. Je vyloučeno krmení masokostními moučkami či geneticky modifikovanými potravinami. „Veškeré bio maso je také testováno na BSE Státním veterinárním ústavem v Praze. Každý kus bio masa má prokazatelný původ,“ doplnila.
„Podle čísla uvedeného na každém balíčku si může zákazník na internetové adrese www.biohovezi.cz sám ověřit, z kterého kusu a odkud maso pochází,“ říká Vavřinec Menšl, ředitel společnosti Biopotraviny s.r.o., která maso do prodejen Delvita dodává.
Generální ředitel společnosti Delvita Dirk Van den Berghe doplnil, že zavedení biomasa doplňuje sortiment biovýrobků, jehož prodej byl zahájen v supermarketech Delvita už letos v únoru. V současné době prodává Delvita 60 druhů biovýrobků v 15 supermarketech Delvita. Jde především o čerstvé výrobky - zelenina, mléčné výrobky a další.
Pravost bio masa v DELVITĚ je garantována certifikátem a ochrannou známkou. Certifikát uděluje certifikační výbor při Ministerstvu zemědělství na základě nezávislé kontroly KEZ (Kontrola ekologického zemědělství). Pravidla pro udělení certifikátu odpovídají přísným mezinárodním požadavkům a zákonu o ekologickém zemědělství č. 242/2000 Sb.
Nedávno DELVITA zahájila také spolupráci se Svazem ekologických zemědělců PRO-BIO, aby vyšla vstříc vznikajícím potřebám spotřebitelů. „Jen díky úzkým vazbám spotřebitel-prodejce-výrobce mohou vznikat nové výrobky, které uspokojí přání našich zákazníků,“ uvedla mluvčí Delvity.
Společnost Delvita je součástí mezinárodní maloobchodní skupiny DELHAIZE GROUP. V loňském roce Delvita dosáhla konsolidovaných tržeb 13,5 mld. Kč, což představuje nárůst o 7,3 % proti srovnatelnému období. V současné době Delvita provozuje celkem 99 prodejen v České republice a 16 na Slovensku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down