18.07.2001 | 02:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Farmářské ceny v červnu rostly

Ceny zemědělských výrobců vzrostly v červnu ve srovnání se stejným měsícem loňského roku o 16,5 procenta. (V květnu to bylo o 14,8 procenta.) Uvádí to Český statistický úřad, podle něhož ceny živočišných produktů stouply o 14,5 procenta.

Bylo to zejména díky růstu cen prasata drůbeže, na druhé straně však meziročně klesly ceny skotu. Ještě výrazněji stouply meziročně v červnu ceny rostlinných komodit, a to o 20,1 procenta. Jak ČSÚ uvádí, rostly přitom zejména ceny obilovin a zeleniny. Ceny brambor stagnovaly a jablka ve srovnání s loňským červnem zlevnila. Oproti letošnímu květnu se ceny zemědělských výrobců v červnu zvýšily o 7,5 procenta, a to zejména díky zdražení prasat, mírně i drůbeže a jatečného skotu a také brambor, zeleniny a ovoce. Naopak poklesly ceny vajec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down