17.07.2001 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fencl bude informovat vládu o kontrole

O účinnosti opatření, která přijalo MZe v souvislosti a výsledky kontrol Nejvyššího kontrolního úřadu v oblasti přidělování dotací, bude zítra informovat vládu ministr zemědělství Jan Fencl. Ministerstvo od letošního roku přešlo na nový systém vypracovalo kontroly dotací, který především přenesl odpovědnost z ředitele zemědělské agentury na kontrolory.

V případech, kdy NKÚ objevil závažné nedostatky, odvolalo MZe některé ředitele agentur, jiné potrestalo finančně. NKÚ zejména vyčítal, že MZe nevyžadovalo při poskytování dotací důsledně všechny potřebné doklady.
MZe tvrdí, že pevný systém kontroly dotací začal vznikat až v loňském roce. Ze všech kontrol, které realizují zemědělské agentury, se zhotovují zápisy, které se posílají na MZe. Tak je možné vytvořit celoplošnou statistiku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down