16.07.2001 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stock zvýšil prodej o čtyři procenta

Akciová společnost Stock Plzeň- Božkov zaznamenala v letošním prvním pololetí čtyřprocentní meziroční nárůst prodeje lihovin na 11,29 milionu litrů. Uvádí se to v tiskové informaci společnosti.

Nejvíce se prodalo Fernetu Stock, Fernetu Stock Citrus a Brandy Stock Original, dále klasických lihovin Rum a Vodka prodávaných pod značkou Božkov. Obou fernetů se prodala společnost během prvního pololetí více než sedm milionů litrů, Rumu Božkov téměř dva miliony litrů, tedy o 22,8 procenta více než loni. Prodej Brandy Stock Original vzrostl meziročně o 11,5 procenta na 750 milionu litrů, Vodky Božkov se prodalo přes půl milionu litrů. Podle slov generálního ředitele Stocku Plzeň Martina Petráška výsledky za leden až červen naznačují, že by společnost za celý rok mohla překonat i loňský rekordní odbyt, kdy se prodalo přes 25,3 milionu litrů lihovin. Zhruba pět procent produkce směřovalo do zahraničí, především na Slovensko, kde loni prodal Stock přes milion litrů lihovin. Letos hodlá prodeje na Slovensku zvýšit o čtvrtinu. Obrat firmy bez započítání spotřební daně loni činil přes 1,51 miliardy Kč, čistý zisk společnosti přesáhl 372 miliony Kč. Stock Plzeň je s tržním podílem převyšujícím 30 procent největším výrobcem lihovin v ČR. Jeho majoritním vlastníkem je koncern Eckes, evropský výrobce lihovin a ovocných šťáv.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down