13.07.2001 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hovězí i vepřové mírně zlevnilo, kuřata podražila

Ve 28. týdnů mírně klesly ceny hovězího i vepřového masa, zjistil Český statistický úřad. Cena vepřové pečeně s kostí proti před minulému týdnu se snížila o 0,6 procenta. Hovězího zadní bez kosti zlevnilo o 0,5 procenta. Naproti tomu nejvyšší růst zaznamenaly ceny kuřat, a to o 1,6 procenta. Mírně stoupla také cena mléka o 0,4procenta, chleba o 0,3 procenta a šunkového salámu 0,1 procenta.

Hladká mouka zlevnila o 0,2 procenta, cena vajec, eidamské cihly a cukru se snížila o 0,1 procenta. Cena másla, jogurtu a rohlíku v minulém týdnu stagnovala. Nejdražší vepřové bylo v Libereckém kraji, kde stálo 140,28 Kč/kg a jeho cena tak vzrostla o 0,5 procenta. Naopak nejlevnější vepřové bylo v Moravskoslezském kraji, kde stál kilogram 124,89 Kč. Cena tu klesla proti předminulému týdnu o 3,3 procenta. Za hovězí, stejně jako za vepřové, platili spotřebitelé nejvíce v Libereckém kraji, a to 154,50 Kč/kg. Proti nejlevnějšímu kraji Zlínskému to bylo o 25,50 Kč více. Nejlevnější kuřata byla nadále ve Zlínském kraji a stála 62,09Kč/kg, nejdražší v Jihočeském kraji, kde stál kilogram 68,97 Kč.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down