13.07.2001 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obilnářská unie vykupuje řepku za zálohovou cenu 7050 korun

Obilnářská unie bude vykupovat řepku z letošní sklizně za zálohovou cenu 7050 korun za tunu s platbou do třiceti dnů. Informoval o tom prezident Agrární komory ČR Václav Hlaváček s tím, že byla dohodnuta možnost prodeje většího množství řepky přímo zpracovateli prostřednictvím Obilnářské unie. Řepku hodlá Obilnářská unie také vyvážet.

„Záloha ceny 7050 koruny za tunu s možností doplatku je za standardní kvalitu, fco železniční vagon. Při přímé dopravě se dopravné hradí podle běžných tarifů,“ upřesnil Hlaváček. Vyzval okresní agrární komory, aby na pražský úřad Agrární komory ČR předávaly nabídky členů. Na základě toho bude Obilnářská unie uzavírat smlouvy s jednotlivými pěstiteli - členy okresních agrárních komor - a organizovat nákup řepky z letošní sklizně. Obilnářská unie, která se přetváří na odbytovou organizaci v rukou pěstitelů podle pravidel Evropské unie, si tak podle Hlaváčka si může napravit svoji pověst.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down