10.07.2001 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do Dušejova dnes přivezli 61 jalovic

Prvních 61 vysokobřezích jalovic holštýnského plemene dnes dovezlo Zemědělské družstvo Dušejov, které tak postupně nahrazuje ztrátu 134 dojnic zlikvidovaných kvůli výskytu BSE u jednoho kusu. Do konce července chtějí Dušejovští dokoupit dalších asi 30 kusů. Jalovice nakupovalo družstvo na Třebíčsku ana Pelhřimovsku, další nákupy má rozjednané na Znojemsku a Žďársku. Průměrná cena dnes dovezených jalovic se blíží 35 tisícům korunám. Výpadek v produkci mléka by družstvo mohlo srovnat do března příštího roku.

První odškodnění 3,4 miliónu korun družstvo dostalo od České pojišťovny, která tak vyplatila v průměru 25.000 korun na kus. Koncem tohoto týdne by družstvo mělo také předat ministerstvu zemědělství žádost na odškodnění ztrát a ušlého zisku, na které má nárok díky veterinárnímu zákonu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down